Kraamtijd

Kraamzorg is de ondersteuning en verzorging die een kraamverzorg(st)er geeft tijdens en na de bevalling.Hoeveel uren kraamzorg iemand krijgt toegewezen, bespreekt het kraambureau samen met de aanstaande moeder of ouders in een intakegesprek. Voor de kraamzorg moet je een eigen bijdrage betalen. De eigen bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld. Via aanvullende verzekeringen kun je de eigen bijdrage vergoed krijgen. Check de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Kraamzorg

Een kleine vrouw vertelt:

“Ik denk dat de kraamzorg fijn is voor iedereen die voor de eerste keer moeder wordt en nog geen idee heeft hoe of wat. Zo heb ik dat ook wel ervaren. Ik heb ook echt zitten huilen toen ze voor de laatste keer geweest was. Dat ik dacht van, jij moet gewoon permanent in mijn huis blijven. Ook omdat je gewoon hartstikke moe bent van het hele gebeuren.”

Zorg dat je aanvullend verzekerd bent

Een kleine vrouw vertelt:

“We hebben een week in het ziekenhuis gelegen. En we kregen drie en halve dag kraamzorg. De tijd in het ziekenhuis gaat gewoon af van je kraamzorg. Dus ik zou best ook wel aanraden om je aanvullend te verzekeren, want dan kun je vaak nog tot een week daarna nog kraamzorg krijgen. Mijn kraamzorg was echt super fijn.”

Lees verder over:

Keizersnede
Lees meer
Ruggenprik
Lees meer
Onderzoeken na de geboorte
Lees meer
Borstvoeding
Lees meer