Kinderwens

 • Sterke kinderwens

  Een kleine vrouw vertelt:

  “Vroeger was ik altijd zo’n kind dat heel erg veel met poppen speelde. Echt zo’n poppenmoedertje. Ik had dat plaatje om een kind te hebben en moeder te worden en een gezin te hebben. En toen vrienden en familie opeens allemaal ouders werden, dacht ik: Dat wil ik eigenlijk toch ook wel. Hoe ouder je wordt hoe sterker dat gevoel ook wordt. Op een gegeven moment heb ik het opgegeven want ik vond niet de goede liefde. Toen ben ik heel veel gaan reizen en uiteindelijk kwam ik wel iemand tegen en daar ging het goed mee, en die wilde ook wel met mij samen een kindje. En toen kwam mijn droom in vervulling.”

 • Niet minder dan normaal

  Een kleine man vertelt:

  “Ik heb twee broers en die hebben allebei twee dochters gekregen en mijn vader had al gezegd van, dan dreigt mijn geslacht geen mannelijke opvolger te krijgen. Dus ik had zoiets van, ik ben er ook nog. En niet zo zeer dat dat de trigger was om daadwerkelijk een kinderwens te hebben. Maar ik had wel altijd zo iets van, het leek mij niet minder dan normaal dat dat ooit zou kunnen gebeuren.”

 • Hoe dan ook moeder worden

  Een kleine vrouw vertelt:

  “Ik moet eerlijk zeggen, ik heb altijd al een kinderwens gehad. Ik was altijd al aan het oppassen. Tot op de dag van vandaag doe ik dat nog steeds. Dus ik had altijd al een kinderwens en ik heb toen altijd gezegd, hoe dan ook word ik moeder. Maakt niet uit op welke manier. Relaties komen, relaties gaan. En toen op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt dat ik hoe dan ook moeder ga worden. En ik ga niet wachten op de liefde van mijn leven, dus ik ben alleenstaand moeder geworden. Zo heb ik dat gedaan.”